05 de novembre 2006

Potes de tocino amb frígola

Ingredients per a 4 persones:

Per a bullir:
-8 potes de tocino
-1 porro
-1 ceba
-3 grans d'all sense pelar
-julivert
-sal

Per al sofregit:
-2 cebes
-2 primentons verds
-2 grans d'all
-2 o 3 tomates
-Oli
-1 fulla de llorer
-Frígola
-Sal

Bullim les potes de tocino amb molta aigua, juntament amb el porro, la ceba, els alls, el julivert i la sal. Per estalviar-mos temps, ho deixem coure tot una hora dins de l'olla exprés. A banda, en una paella amb oli, sofregim les cebes, els primentons, els alls, els tomates, el llorer, unes branquetes de frígola i afegim la sal. Quan les potes estiguin cuites, reservem un got del caldo de bullir i l'afegirem al sofregit. Tot seguit, posarem les potes dins de la paella i deixarem que es cuini tot junt uns 10 minuts més.
Per si algú té algun dubte, sapigueu que la frígola és el mateix que la farigola, tomillo en castellà. Sé i puc demostrar que el dubte existeix...