11 de novembre 2006

Bizcocho de Garrovillas

Quan jo era xocoteta, o "chiquinina" com diuen al poble de mons pares, recordo que tots els caps de setmana i la majoria de cumpleanys, menjava tortell fet per ma mare. Abans d'entrar-lo al forn, mons germans i jo ficàvem els dits per a tastar-lo, i ma mare mos maldava. És ben senzill. A partir d'aquesta recepta, podeu fer mil variacions: d'anous, pinyons i panses, de xocolata, amb melmelada, amb crema...

Ingredients bàsics:
- 6 ous
- 250 grams (1 got) de farina
- 200 grams de sucre

Muntem les clares a punt de neu i afegim els rovells d'un en un i anem batent. Tirem el sucre poc a poc, sense deixar de moure i a continuació, la farina. Ho fiquem en un motlle i ho deixem al forn (que ja estarà calent) a 180 graus, durant uns 15 minuts. Quan punxem el tortell amb una agulla o amb un ganivet i ens surti net, és el moment de traure'l.
Ja estant aquí a Tortosa, vaig voler fer melindros i vaig descobrir que era la mateixa recepta que la del tortell. Només canviava la forma. Així que si voleu tallar el tortell en porcions, també el podreu sucar a la llet o a la xocolata.