26 de novembre 2006

Amanida tèbia de diumenge

Ingredients:
- Enciams de diferents classes (enciam llarg, iceberg, maravilla, escarola, col lombarda, canònigs... )
- Anous, pinyons i panses
- Bacon fumat
- Formatge
- Codonyat
- Sal i oli

Per fer aquesta recepta, si no sou massa gent per a dinar o sopar, no cal comprar una peça de cada classe d'enciam. Podeu comprar les bossetes que ja venen preparades: només us caldrà rentar les fulles. Tirarem les anous, els pinyons i les panses per damunt dels enciams i tallarem el formatge i el codonyat en daus (també els podeu deixar en forma de triangle). El bacon, el ficarem a calentar al microones un minut i el posarem enmig de l'amanida. Tirarem la sal i l'oli per damunt o si us agrada podeu fer una vinagreta (jo no sóc massa amiga del vinagre). Per fer la vinagreta, poseu en un got de vi, dos dits d'oli, un de vinagre i orenga. Remeneu-ho bé, fins emulsionar la barreja i amaniu el plat.

1 comentari:

losimo ha dit...

Posa-li una mica de maçana tipus starky (no me'n recodo de la classe ara :P) i a la vinagreta li poses una cullerada sopera de mel, previament acalentada, ja que sinó no hi ha forma d'emulsionar la mesclar. Ja voràs que bó!!!! :U)))