12 de novembre 2006

Arròs pelat

Els que treballem en horari de matí i tarda, la veritat és que sempre anem correns per a fer el dinar, però això no significa que haguessem de menjar plats precuinats. Si un dia voleu fer un arròs bo, senzill i ràpid, només us cal apuntar-vos i fer aquesta recepta...
Ingredients per a 4 persones:

- 4oo grams d'arròs
- 2 o 3 tomates madures
- 1 all porro
- 4 gambes grans o 4 cananes
- 1 litro de caldo de peix
- Oli i sal

Tallem l'all porro en rodanxes (només la part blanca: la part verda la podem aprofitar per a fer caldo de verdures) i ho fiquem en una paella amb oli calent. Si no tenim all porro a casa, podem posar una ceba. Afegim les tomates i la sal, i quan el sofregit ja estigui, posem les gambes o les cananes fetes en trossets menuts (poden ser cananes, com sèpia o calamars) i ho deixem coure a foc suau. Tirem el caldo de peix (podeu tenir sempre, al rebost, un brick dels que ja venen preparats) a la paella, i quan començi a bullir, afegim l'arròs, la sal, i deixem reduir tot el caldo. Si el volem més caldós, el deixarem menys temps i si el volem més sequet, el deixarem més estona. Això depèn de vatros...