26 de novembre 2006

Coca de recapte

Des de fa anys, a casa tenim el costum de sopar pizza els divendres a la nit. Però ara, em penso que el canviarem, ja que per fi m'he decidit a provar de fer la coca de recapte. Per sort, m'ha sortit prou bé.



Ingredients per a 6 persones:

Per a la massa:
- 600 grams de farina
- 15 grams de llevat
- 5 grams de sal
- 1 got d'aigua tèbia
- 1 dit d'oli

Per al recapte:
- 8 tomates de penjar madurs
- 3 cebes mitjanes
- 6 albergínies mitjanes
- 4 llonganisses
- 3 primentons rojos mitjans
- All, julivert
- Sal, oli

Començarem a fer la pasta de la coca, passant la farina per un sedàs i afegirem el llevat, l'aigua i la sal. Mesclarem bé tots els ingredients i amassarem la pasta uns deu minuts fins que quedi ben lligada (això serà quan no se'ns enganxi a les mans). La deixarem reposar unes quatre o cinc hores i quan hagi passat aquest temps afegim l'oli i tornem a amassar.
A banda, rostim els primentons i les albergínies. Els pelem i els tallem en tires fines. Un truc per poder-los pelar bé és ficar-los dins d'una bossa de plàstic quan estan calents. Amb el mateix vapor, les pells aniran saltant. Passarem les cebes tallades per una paella fins que agarrin coloret. Els tomates i les llonganisses, els tallarem a rodanxes ben fines i els reservarem per utilitzar-los més tard.
A la llauna del forn, estirarem la massa que hem preparat. Posarem la ceba i al damunt, farem una tira de primentó, una d'albergínia i una de llonganissa. Així, fins acabar de tapar tota la massa. Agarrem les rodanxes de tomata i les posem per damunt de la resta d'ingredients. Per acabar, farem una picada d'all i julivert amb oli i la tirarem per damunt de tota la coca. Abans de ficar-la al forn a 180º durant 20 o 30 minuts, afegirem un rajolet d'oli.

Aquesta coca, la podeu fer de moltes altres maneres: amb sardina, amb els famosos rovellons, amb espinacs, amb seitons... Al vostre gust!!