09 de març 2008

Saltejat d'espàrrecs verds amb gambes

Ingredients per a 4 persones:

-4 ous
-2 manolls d'espàrrecs verds
-24 gambes
-Sal
-Oli

Què millor per celebrar la tornada del bloc, que una recepta ben senzilla i amb ingredients de la temporada. Molta gent es dedica aquests dies a buscar espàrrecs pels voltants dels garrofers i de les oliveres. Com que segur que tindreu espàrrecs a casa, i sinó els compreu, una manera bona de preparar-los és fent aquest saltejat. Partirem els espàrrecs en trossets fins arribar a la part més dura, que no utilitzarem. Els bullim amb aigua i sal fins que es facin tous (el temps dependrà del gruix). Per altra banda, pelarem les gambes i les hi traurem aquest fil negre que tenen al costat (perque pot donar un sabor amarg) i les passem per la paella amb oli i sal. Un cop agarrin color, afegim els espàrrecs i ho barregem tot. Per últim batrem els quatre ous amb una mica de sal i els tirarem per damunt dels espàrrecs i de les gambes. Removem tot fins que els ous quatllin. Ho ficarem tot en un plat i ho podem acompanyar amb unes llesquetes o amb palets de pa. I sobretot, un gotet de bon vi!!