16 de setembre 2007

"Pulé" de patata

Si un dia teniu pressa, no teniu gaire ganes de cuinar i voleu fer els tres plats del dinar aquí teniu la solució.

Si he sentit vegades la pregunta... quina és el pataca més bona per bullir? La resposta és fàcil compreu la varietat Kennebec i us valdrà per bullir i per fregir. No cal tenir pataca d'una classe per a bullir (diuen que la pataca monalisa) i una altra per fregir (kennebec).

Ingredients per a 2 persones:
- 3 pataques mitjanes
- Llet
- Sal
- Pebre mòlt
- 1 maçana varietat Fuji
- 2 salsitxes de frankfurt

Bullim les pataques amb aigua i sal i les anem punxant amb un ganivet per veure si estan toves de dins. Una vegada estiguen cuites, les pelem i les posem en un bol. Les xafem amb una forquilla i anem afegint la llet (la quantitat dependrà de l'espès que ens agradi el puré). Amb la batedora acabem de fer la mescla i posem una mica de pebre mòlt. A banda, pelarem la maçana i la farem a daus. Les salsitxes de frankfurt les pasarem per la paella amb una mica d'oli i ja ho tindrem tot per preparar el plat. Posem una base de puré de pataca, damunt la maçana tallada, tornem a ficar una capa de puré i damunt les salsitxes de frankfurt (podeu fer-ho amb llonganissa, baldana, xoriçet...)