25 d’agost 2007

Abadejo a la mel de taronger

Aquest cap de setmana, us proposo aquesta recepta d'abadejo amb mel (al meu home li faria mal) ben senzilla i ràpida de fer. L'únic que heu de tenir és l'abadejo ja dessalat o el podeu comprar en talls frescos. L'abadejo és un dels productes més típics del mercat i de la cuina de Tortosa, però quan jo era menuda també anava al mercat del Prat amb ma mare i recordo una dona amb guants de color rosa venent l'abadejo en remulla. Per tant, l'abadejo és un aliment del món mundial (com diria Manolito Gafotas), que queda molt bé preparat de totes les maneres. Com diuen aquí, l'abadejo és molt agraït...

Ingredients per a 2 persones:
-4 llomets d'abadejo
-2 pataques
-1 ceba
-Sal
-Oli
-Farina
-4 cullerades de mel

Tallem la ceba i les pataques ben fines, les salem i les posem en una paella amb oli. Les tapem i les deixem fer a foc lent. Quan veieu que les pataques comencen a tenir color, enfarinem l'abadejo i el posem dins la paella amb la pell cap amunt (li vaig sentir dir una vegada a un cuiner). Pugem el foc i tornem a tapar. Tombem l'abadejo i untem la mel per damunt dels lloms amb una cullera. Només caldrà esperar 5 minuts per posar-lo al plat.