14 d’agost 2007

Tapes express

La meua familia i la del meu home són de terrenys on el "tapeo" forma part important de la vida de la gent: Extremadura i Andalusia. Nosaltres a casa i a la nostra manera, no deixem perdre aquest costum. I ara, després del nostre viatge a Sevilla, encara ens agrada més...Però no cal anar de viatge, ni complicar-se molt per preparar unes bones tapes. Per començar, no pot faltar unn assortit de pernil salat, xoriço, fuet i formatge acompanyat de pa amb tomàquet i olives. I tot seguit, els plats calents:

Albergínies arrebosades
-1 albergínia mitjana
-150 grams de farina
-1 cullerada menuda de llevat
-Aigua
-Sal
-Oli
-Mel

Tallem l'albergínia en rodanxes primetes. Les fiquem en aigua amb sal durant una mitja hora. Mentrestant fem la "pasteta", que consisteix en mesclar la farina, el llevat , la sal i afegir-hi aigua fins que quedi una pasta fineta però no massa líquida. Escorrem les rodanxes d'albergínia i les passem per la pasta. Les fregim en una paella amb oli ben calent i quan estiguin doradetes, les traiem i les hi tirem per damunt un xorret de mel. Acompanyeu-les amb palets de pa (perquè sigui més autèntic, haurien de ser picos) i una mica d'enciam tallat en menut. Aquesta recepta és un homenatge a la Bodega Santa Cruz de Sevilla, més coneguda com Las Columnas, on es fan les millors tapes de la ciutat.


"Patatas a la brava"

-3 pataques mitjanes
-Oli
-Sal
-Salsa brava
-Maionesa

Pelem i tallem a daus les pataques. Afegim un xorret d'oli i sal per damunt i les fiquem en un plat dins el microones durant uns 10 minuts. Una vegada passat aquest temps, fiquem el grill durant 3 minuts i les traiem. Un bon xorret de maionesa i un altre de salsa brava per damunt i ja estan preparades per a menjar.



Carn en salsa

-1/4 de kilo de carn de bou a daus
-Sal
-Pebre negre
-Oli
-Vi negre
-Farina

Salpimentem els daus de bou, i els posem en una paella amb oli calent. Quan se´n vagi el color roig de la carn, tirem un xorret de vi i el deixem reduir uns minuts. Tot seguit, afegirem la farina necessària per lligar la salsa i ja podem servir la carn.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Es trobava a faltar el flaire dels teus plats. Me n'alegro de tornar a assaborir les entrades de "Lo Morter", sempre tan apetitoses.