24 d’agost 2007

Torrades d'escalivada amb seitons Llambrich

Avui prepararem dos receptes que tenen un gran avantatge: es conserven bé a la nevera durant dies i combinats són un plat exquisit. Farem una bona escalivada i uns seitons en vinagre.

Per preparar l'escalivada per a 2 persones necessitem:
-1 primentó roig
-1 primentó verd
-1 albergínia
-Paper de plata
-Sal
-Oli

Precalentem el forn a 200 graus i mentrestant emboliquem les verdures per separat amb paper de plata. Una vegada el forn ja està a la temperatura adequada, introduïm la safata amb les verdures i les deixem uns 40 minuts (jo les he tingut prop d'una hora, queden més toves). Passat aquest temps, les traiem del forn i deixem que reposin uns 20 minuts. Comencem a traure el paper i a pelar els primentons i les albergínies (la pell surt molt fàcilment). Una vegada els tenim pelats, els fem tires primes i els posem en un túper amb sal i oli.


Els seitons

Quan era menuda, al Prat de Llobregat, sempre sentia dir que si volies menjar "unos buenos boquerones", havies d'anar al Tarridas (Cal Pere és l'autèntic nom del bar). Quan vaig venir a Tortosa a viure, em comprava els seitons per preparar-me'ls a casa. El meu home, que en teoria no li agraden, sempre m'havia d'explicar que com els seitons que portava el seu amic Jaume de l'Ametlla no hi havien a cap lloc. Anys després, he pogut tastar els famosos seitons de Jaume (els que veieu a la foto) i he de dir que són molt bons i que també Gustau se'ls menja... La recepta de Jaume la podeu trobar al seu bloc i per si voleu provar com els faig jo, a continuació us ho explico:

- Seitons frescos
- Sal
-Oli
-Vinagre
-All
-Julivert

Comencem netejant els seitons (traiem el cap i la espina). Si no us agrada fer aquest treball, a la peixateria us ho poden fer. Els rentem i els salem. Els posem en un recipient amb vinagre (al gust) i els deixem uns 10 minuts. A continuació els sequem amb un paper de cuina i els posem en un altre recipient coberts d'oli d'oliva. Per últim, només ens queda fer una picada d'all i julivert i posar-la per damunt dels seitons. Tapar-los i deixar-los a la nevera.