22 d’agost 2007

Solomillo a la salut dels padrins

Us preguntareu (o no) el perquè del títol d'aquest plat. És molt senzill: el vi que utilitzo a la recepta, és un regal dels padrins del meu home (José, que de jove era el doble d'Orson Welles i Araceli, que és el doble de Niña Pastori). Sempre que van de vacances al poble, ens porten una botella de vi Montilla-Moriles, i com no, sempre pensem en la nostra "abuela Pepa", que era de Montilla. Així que quan mengéssiu aquest plat, brindeu a la salut de tots tres.


Ingredients per a 2 persones:

-1 solomillo de tocino
-150 grams de bajoques
-1 carlota
-3 pataques mitjanes
-2 cebes menudes
-1 porció de formatge El Caserío
-Sal
-Pebre
-Oli
-Vi dolç de Montilla-Moriles

Comencem aquest plat preparant un puré de verdures. Bullim les bajoques, la carlota, 1 pataca i 1 ceba amb una mica de sal durant uns 20 minuts. Passat aquest temps, retirem les verdures amb una mica del caldo i afegim el formatge. Ho triturem tot molt bé (ha de quedar una mica espès) i el deixem reposar.

Per un altre costat, tallem el solomillo en rodanxes d'un dit d'ample i el salpimentem. Trinxem 1 ceba i la posem dins d'una paella amb oli calent. Quan la ceba agafi color, afegim els trossos de solomillo. Una vegada veiem que la carn comença a estar feta, afegim un xorret de vi dolç. Deixarem uns minuts i ja tindrem també la carn.

I per acabar aquest plat, ratllarem 2 pataques, que quedin tires finetes, afegirem sal i les fregirem en una paella amb oli calent fins que quedin ben cruixentes.

4 comentaris:

Accídia ha dit...

Per als qui no tenim padrins que ens regalen Montilla-Moriles, quina alternativa vinícola ens recomanes?

Gustau Moreno ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Conchi Julián ha dit...

Qualsevol vi dolç t'anirà bé i si no tens cap a casa, pots utilitzar brandy o un vi negre de la Terra Alta...

Unknown ha dit...

M'encanten les teves receptes Conxi,segueix si us plau.