23 de setembre 2007

Rotllo de verdures de l'hortet amb gambes

Que aixequi el dit qui, en aquest terreno, no tingui o no li hagin donat aquest estiu primentons, albergínies i tomates... Si ja els has fet amb escalivada, amb xamfaina, fregits, al microones... prova de fer-los d'aquesta altra manera que et proposo avui.
Ingredients per a 4 persones:
-1 full de pasta fullada congelada
-2 tomates madurs
-1 ceba
-2 primentons verds
-2 albergínies mitjanes
-1 carbassó
-200 grams de xampinyons
-250 grams de gambes pelades
-150 grams de formatge tendre ratllat (jo faig servir El Cigarral)
-Oli
-Sal
-1 ou
-pinyons
Tallem els tomates i la ceba ben finets i els posem en una paella amb oli calent, a foc suau. Afegim sal. Els primentons, les albergínies i el carbassó els fem a quadrets, i els xampinyons, a làmines. Els aboquem a la paella i els deixem uns deu minuts. Passat aquest temps, posarem el formatge ratllat i les gambes i tornarem a esperar uns deu minuts...

La pasta fullada l'hem tinguda descongelant-se una mica més d'una hora. La estirem, i la posem dins d'un motllo rectangular. La punxem en un ganivet perquè no es bufi i la omplim amb el farciment que hem preparat abans. Tapem el farcit amb la resta de pasta fullada, la pintem amb ou i li posem per damunt uns pinyons per decorar. Ho deixarem al forn a 180 graus durant uns 20 minuts, i voilà!!! Ja ho tenim!!!