04 de desembre 2006

Croquetes casolanes

No sé si recordareu aquell gag del Força Barça, on Di Stefano i Mendoza preparaven un dinar amb totes les sobres del Nadal. Sempre m'ha fet molta gràcia i ara que us parlaré de com fer croquetes, jo mateixa hi penso i me'n ric.
Com ja haureu llegit la recepta del pollastre, si us sobra, no llanceu res. Tallarem en xocotet el pollastre (o si voleu els podeu passar per la picadora amb salsa i tot). La gràcia d'aquestes croquetes es que tindran panses, pinyons, primentons... Feu la barreja de tot i quan veieu que la massa no es trenca al fer la forma de les croquetes, ja podem començar a fer-ne. Una vegada estan fetes, les passem per ou batut i pa ratllat. Si us han sortit moltes (depèn de quin tamany heu triat), fiqueu-les al congelador.

Si només voleu fer croquetes de pollastre, però sense fer tota la recepta d'abans, preneu nota:
Ingredients per a unes 24 croquetes:

- 2 pits de pollastre (bullits amb una ceba, una carlota, una pataca, api i sal)
- 5 cullerades de farina
- 3 cullerades d'oli
- 1 got de llet
- Sal i pebre

En una paella, posem l'oli i anem afegint la farina. Un cop barrejat, avoquem un got de llet i removem vigilant que no es cremi la farina. Tirem sal i el pollastre tallat en xocotet. Quan s'hagi fet una pasta fàcil de treballar, la retirem del foc i la deixem reposar unes quatre o cinc hores. Passat aquest temps, comencem a fer formes, les passem per ou batut i per pa ratllat mesclat amb una mica de pebre.
Si no us agrada el pollastre, també les podeu fer amb carn de bou (a mi m'agraden més).