No sé si recordareu aquell gag del Força Barça, on Di Stefano i Mendoza preparaven un dinar amb totes les sobres del Nadal. Sempre m'ha fet molta gràcia i ara que us parlaré de com fer croquetes, jo mateixa hi penso i me'n ric.
Com ja haureu llegit la recepta del pollastre, si us sobra, no llanceu res. Tallarem en xocotet el pollastre (o si voleu els podeu passar per la picadora amb salsa i tot). La gràcia d'aquestes croquetes es que tindran panses, pinyons, primentons... Feu la barreja de tot i quan veieu que la massa no es trenca al fer la forma de les croquetes, ja podem començar a fer-ne. Una vegada estan fetes, les passem per ou batut i pa ratllat. Si us han sortit moltes (depèn de quin tamany heu triat), fiqueu-les al congelador.
Si només voleu fer croquetes de pollastre, però sense fer tota la recepta d'abans, preneu nota:
Ingredients per a unes 24 croquetes:
- 2 pits de pollastre (bullits amb una ceba, una carlota, una pataca, api i sal)
- 5 cullerades de farina
- 3 cullerades d'oli
- 1 got de llet
- Sal i pebre
En una paella, posem l'oli i anem afegint la farina. Un cop barrejat, avoquem un got de llet i removem vigilant que no es cremi la farina. Tirem sal i el pollastre tallat en xocotet. Quan s'hagi fet una pasta fàcil de treballar, la retirem del foc i la deixem reposar unes quatre o cinc hores. Passat aquest temps, comencem a fer formes, les passem per ou batut i per pa ratllat mesclat amb una mica de pebre.
Si no us agrada el pollastre, també les podeu fer amb carn de bou (a mi m'agraden més).
04 de desembre 2006
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada